Verzorging Garnalen


Houden van garnalen volgens John van Dam:

Laat u goed informeren welke soort gaarnaal u in huis haalt. Zo heb je garnalen die op osmose water en mineralen gehouden moet worden en andere garnalen die op leidingwater gehouden kunnen worden.

Wij adviseren u graag bij uw keuze in de winkel.

Voeding

u kunt uw garnalen 1 x per dag voeren met speciale voeding speciaal gemaakt voor garnalen 1x per week een dag overslaan word aangeraden. U kunt ook een soort van snack in de bak leggen, hier vallen verschillende gedroogde bladeren onder.ook zijn er garnalen stick of pellets geschikt voor uw garnalen.

Onderhoud

Onderhoud is noodzakelijk voor het welzijn van uw garnalen.
Wat verstaan we onder onderhoud?

Garnalen zijn erg gevoelige diertjes. Een goed ingedraaid aquarium van minimaal 4 weken om op te starten is belangrijk. Het filter mag een degelijke sponsfilters zijn.

U dient 1x in de week a 2 weken 25% van het water te verversen afhankelijk van de bezetting van het aantal garnalen en de grote van het aquarium.

Buiten het basis onderhoud is het noodzakelijk om regelmatig groot onderhoud uit te voeren. Denk hierbij aan alles controleren, of de filters nog lopen, ligt er niet teveel organische belasting in de bak, werkt alles nog naar behoren en controleer de verwarming.

Wij hopen dat u veel aan onze praktijk-informatie heeft en voor verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Mist u iets of zou u graag meer willen weten over een bepaald onderwerp? Laat het ons dan weten, zodat wij dit kunnen toevoegen aan onze site

Heel veel plezier met uw hobby en geniet van het levende schilderij wat wij een aquarium met discusvissen noemen.

Auteur: John van Dam