Verzorging Zeevissen


Houden van zeevissen & Koraal volgens John van Dam:

Voor het houden van zeevissen is het belangrijk dat de basisprincipes onder controle zijn

Met een zeeaquarium is geduld een belangrijke factor. Een zeeaquarium moet langzaam worden ingedraaid om zo de goede balans in de waterwaardes te krijgen.

Voeding

Bij zeevissen moet u goed nagaan wat voor vis u in uw aquarium heeft. Er zijn veel verchillen in zeevissen qua dieet, elke vis heeft zo zijn verschillende behoefte aan voedings. De verschillen zijn carnivoren, Omnivoor en Herbivoren. Maar ook veel lagere dieren, koralen enz. die ook zo hun voeding nodig hebben.

Laat u goed informeren over het soort vis/koraal met de bijbehorende dieetwens.

Onderhoud

Onderhoud is noodzakelijk voor het welzijn van uw vissen.
Wat verstaan we onder onderhoud?

Met zeeaquarium is het voornamellijk belangrijk dat er een goede balans word gecreerd, hierbij is testen van het waterkwaliteit een belangrijk onderdeel. Ook behoort de techniek van degelijk kwaliteit te zijn, denk hier aan je eiwitafschuimer, zoutmeter en testsets. Te lage, korte of te hoge concentraties kunt u meten en bijsturen met diverse producten. U dient gemiddeld eens in de 2 weken een water wissel van 25% te doen om amoniak en nitriet onder controle te houden.

Buiten het basis onderhoud is het noodzakelijk om regelmatig groot onderhoud uit te voeren. Denk hierbij aan alles controleren, of de filters nog lopen, ligt er niet teveel organische belasting in de bak, werkt alles nog naar behoren en controleer de verwarming/cooler.

1 x per week al het glas goed schoonmaken, controleren of er vuil op de bodem ligt, kijk ook goed tussen de koralen en stenen. Houd bij het inrichten van de bak ook rekening met dat het makkelijk schoon te maken is.

Wij hopen dat u veel aan onze praktijk-informatie heeft en voor verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Mist u iets of zou u graag meer willen weten over een bepaald onderwerp? Laat het ons dan weten, zodat wij dit kunnen toevoegen aan onze site

Heel veel plezier met uw hobby en geniet van het levende schilderij wat wij een aquarium met discusvissen noemen.

Auteur: John van Dam